Device Management,  Smartphone

Hvad er en “Android One” enhed?

Android One er betegnelsen for en Android enhed, som leveres alene med de apps, som Google har i den aktuelle version af operativ systemet Android.
Der er altså ikke noget bloatware eller andre tunge programmer, der ligger og kører på enheden.

Android One er tænkt på at holde prisen nede på disse enheder og derfor ser vi også primært Android One på enheder i den laveste priskategori og opad.

Nokias nye enhed model 7.2 har en stor 6,3″ skærm (lidt større end min Samsung Galaxy S9), kommer med Android 9 og kan allerede nu opdateres til OS10, et 48Mp kamera, biometrisk understøttelse og et 3100 mAh batteri (min S9 har 3000mAh). Der er dual-sim mulighed samt micro-SD-kort.

Meget mere interessant er det, at denne model er Android Enterprise Ready (AER) og derfor kan indrulles i MDM-løsningerne ved hjælpe af Android Zero Touch! Og så koster enheden kun dkr. 2.700,- incl. moms i butikkerne. Altså en super smartphone til en ganske lav pris.

Når enheden nu er Android Enterprise Ready, så giver det også mulighed for at adskille private og firma data på enheden vha. Android Enterprise Work Profile.

Google har bestemt at Android One enheder skal opfylde følgende grundlæggende krav, der sikrer driften i virksomheder:

  • Den skal holde i min. 2 OS opgraderinger, dvs. enhedens samlede levetid forlænges i forhold til tidligere med Android enheder. Fordi de kommer alene med Android OS’et og ikke andre apps, mv. så vil de også være blandt de første enheder, der kan opdateres til nyeste OS.
  • Længere batteri levetid. Der er fokus på at optimere strømforbruget.
  • Skal kunne modtage månedlige sikkerheds opdateringer fra Android.
  • Være integreret til Google Play Protect.

For mange organisationer, der har behov for at administrere medarbejdernes smartphones med en stærk enhed med gode specifikationer og til en lav pris, så er Android One enheder et rigtigt godt bud.

Desværre er det kun Nokia og Motorola, som vi kan finde på det danske marked med Android One enheder. (Se udvalget her)