Device Management,  Smartphone

Chromebooks kan nu enrolles via Zero Touch Enrollment programmet – “ZTE”.

Android smartphones og tablets har længe kunne indrulles i en virksomheds device management løsning ved hjælpe af programmet Zero Touch Enrollment, der kort betyder at når en ny enhed startes op, så bliver der helt automatisk udrullet apps og profiler med forskelige politiker ud på enheden. Herved skal IT-afdelingen ikke opsætte enheden, men den kan sendes direkte ud til slutbrugeren.

Flere og flere organisationer vælger i dag at benytte Chromebooks. Jeg ser flere og flere skoler gå bort fra iPads og/eller Windows maskiner og nu benytte Chromebooks.

Den 20. oktober udsendte Google en pressemeddelelse, at man fremover også ville kunne indrulle Chromebooks i en organisation ved hjælp af ZTE.

Hermed gøres det lettere for IT-afdelingen at administrere, men især indføre Chromebooks i en organisation.

Hvor er Google på vej hen ?

Tidligere har jeg ikke beskæftiget mig med Chromebooks på denne blog, men det interessante her – i mine øjne – er den konsolidering, som jeg nu har set over de sidste mange år fra Googles side: Google Play Protect, Zero Touch Enrollment, Android og Chrome Enterprise Recommended enheder og ikke mindst OEM Config.

Ønsker en virksomhed i dag at administrere en masse chromebooks, så gøres dette i web-løsningen, som Google leverer gratis: Chrome Device Management.

Mon ikke vi snart kommer vi til at se al device management fra “Google Workspace“?