Device Management,  Mobility

Samsung udfaser Knox Configure.

Samsung har i mange år haft et stærkt værktøj, som kunne benyttes til at konfigurere deres smartphones og tablets. Men meget tyder på at dette værktøj – KC – udfases henover de næste par år.

Med KC kunne man opsætte en enhed med apps, profiler, politiker, mv. samt indrulle enhederne med værktøjet KME (Knox Mobile Enrollment).

KC’en var et godt alternativ til et reelt device management værktøj, så som Microsoft Intune, VMwares workspaceOne (tidl. AirWatch) og MobileIron.

Mange virksomheder benyttede KC’en til at sætte enhederne i “Kiosk”-mode, dvs. at slutbrugerne kun kunne bruge ganske bestemte apps og funktioner på enheden.

Ønskede man flere funktioner, som f.eks. udrulning af mails, kontakter, og kalender, så kunne man ikke benytte KC’en. Her tilbyder Samsung deres egen EMM-løsning: “Knox Manage”.

Henover de sidste par år har Samsung og Android Enterprise nærmet sig hinanden, i takt med udviklingen af Android Enterprise. I dag styres de fleste funktioner, som et device management system kan på en Samsung enhed, med de API’er, som leveres af Android Enterprise.

Nu forlyder det, at Samsung flytter de Samsung specifikke funktioner (API’er) over i deres Knox Service Plugin (“KSP”) – (Jeg omtalte dette KSP tilbage i marts 2019).

Og herved udfases Knox Configure!

Mange organisationer benytter Knox Configure til at administrere de mobile enheder, og derfor skal de til at finde et alternativ.

Dette kunne være Knox Manage, som er Samsungs EMM-løsning. Knox Manage vil naturligvis understøtte de specifikke Samsung API’er.


Jeg har henover de sidste par dage skrevet nogle indlæg her om nye tiltag fra Samsungs side, men også at Chromebooks nu kan enrolles med ZTE, så lægger jeg 2 og 2 sammen, og – helt for egen regning, men baseret på over 15 års erfaring indenfor dette område – at vi snart kommer til at se lanceringen af et device management produkt fra Google.